Crveno-beli prekinuli niz poraza

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu na teškom gostovanju u Tel Avivu kada su pobedili Ponos Izraela u samoj završnici rezultatom 86:89 u okviru 24. kola Evrolige.

Crveno-beli su ovom pobedom prekinuli niz od 4 poraza u poslednjih 5 utakmica i tako zadržali šansu za plasman u TOP 8 Evrolige.

Najefikasniji bio je Nemanja Nedović koji je upisao 28 poena za 23 minuta provedenih na terenu.

Takođe dvocifreni su bili i Luka Mitrović sa 14 poena, Ognjen Dobrić je upisao 12 poena kao i Filip Petrušev, dok je Luka Vildosa stao na 10 postignutih poena.

Crvena zvezda sada ima skor od 11 pobeda i 13 poraza i ostala je u trci za plasman među 8 najboljih ekipa, a do kraja grupne faze ostalo je još 10 utakmica.

View this post on Instagram

A post shared by KK Crvena zvezda Meridianbet (@crvenazvezdakk)

IZVOR: IG / @crvenazvezdakk

Nakon velike pobede trener crveno-belih Duško Ivanović izjavio je:

- Igrali smo veoma dobro, nekih 35 minuta. Ali u poslednjih pet, kao na nekim ranijim mečevima, imali smo problema u napadu. Ipak, naša odbrana je bila dobra. Takođe, tokom većeg dela meča napravili smo mnogo čistih situacija u napadu - rekao je Ivanović.

Svoje utiske je podelio i Ognjen Dobrić:

- Igrali smo dobro od starta i našli način da pobedimo. Nije bilo lako, ali smo našli način. Moramo da gradimo samopouzdanje posle nekih poraza i ovo je način. Igrali smo kao tim svih 40 minuta. Imali smo uspone i padove, ali najvažnije je da smo igrali kao tim - zaključio je Dobrić.

Autor: redportal.rs