Trener crveno-belih sabrao utiske nakon poraza od Olimpijakosa

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su 22. poraz u Evroligi, ovog puta od bratskog kluba Olimpijakosa rezultatom 86:89.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Crveno-beli su držali rezultatski priključak tokom čitavog meča, međutim protivnik je sigurniji u samoj završnici i pobedom obezbedio prednost domaćeg terena pred početak plej-of serije ovog najjačeg evropskog takmičenja.

Nakon utakmice trener crveno-belih Janis Sferopulos izneo je svoje utiske:

- Videli smo jedan pravi derbi. Borili smo se do samog kraja. Olimpijakos je bolje počeo. Unapredili smo svoj ritam i u napadu i odbrani. Pružili smo maksimum i nemam zamerki. Detalji su odlučili. Borićemo se do kraja u preostale dve utakmice u ABA i Evroligi. Veliki momenat za klub, zbog trofeja od pre 50 godina. To treba da se prense na buduće generacije - rekao je Sferopulos.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

On je otkrio šta je to što je falilo crveno-belima da ostvare pobedu:

- Pre svega sreća u ovakvoj utakmici. Centar Olimpijakosa je pogodio trojku na nerešen rezultat. Mislim da trebamo da unapredimo detalje na kraju, da budemo fokusirani u napadu i donesemo prave odluke u odbrani.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Govorio je i o ostanku Teodosića:

- Miloš je igrač sa kojim sam povezan već dosta godina. On je sa 19 godina stigao u Olimpijakos kada sam bio pomoćni trener. Bili smo stalno u kontaktu. Ponovo smo sarađivali u CSKA 11/12. I tada sam bio pomoćni trener. Miloš je legenda kao igrač i voleo bih da bude tu - zaključio je trener Crvene zvezde.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs