Šteta i uništavanje domova je neverovatno

Kuće pored jezera u Ontariju okovane su debelim slojem leda nakon što je mećava prošlog vikenda izbacila više vode na obalu. Stanovnici zajednice Fort Eri prijavili su da su talasi udarali o zidove kuća tokom oluje.

IZVOR: YT/Sky News

- Voda se smrzla sa stražnje strane kuća, od vrhova kuća naniže. Ogromna količina vode udarila je u zidove kuća i odmah se smrzla. To je apsolutno neverovatno - rekao je stanovnik Fort Erija Derek Tapling za CTV.

Zajednica se nalazi zapadno od okruga Eri u Njujorku, gde je istorijska mećava odnela više od 30 života. U Fort Iriju su temperature tokom noći tokom oluje pale oko 20 stepeni ispod proseka za ovo doba godine. Tapling je rekao za CTV da je led koji se nagomilao na kućama bio debeo najmanje 12 inča, a stanovnici su zabrinuti zbog oštećenja njihovih domova.

- Ovde smo dugo i nikada nismo videli ovako loše vreme u ovo doba godine - rekao je Tapling. Šteta i uništavanje domova je neverovatno - dodao je on.

Očekuje se da će temperature u oblasti Fort Iri porasti na oko 20 stepeni iznad normalne, što bi moglo dovesti do brzog topljenja i akumulacije vode.

Autor: redportal.rs

#LED

#Ontario

#sneg

#zima