Kreirana koristeći naprednu AI tehnologiju tehnologiju veštačke inteligencije, aplikacija skrenira biljku te na osnovu fotografije prepoznaje o kojoj je biljci reč. 🌱🍇🥝

FotoPlant je edukativna mobilna aplikacija za edukovanje o biljkama koja je dostupna za preuzimanje širom sveta za Android mobilne telefone putem Google Play te Huawei AppGallery prodavnicama. Tvorac ove aplikacije je Kenan Mahmutagić, a aplikacija je objavljena 2. avgusta 2022. godine.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Kreirana koristeći naprednu AI tehnologiju tehnologiju veštačke inteligencije, aplikacija skrenira biljku te na osnovu fotografije prepoznaje o kojoj je biljci reč te korisnici imaju mogućnost da pročitaju korisne infromacije o toj biljci. Aplikacija ima mogćnost da prepozna preko 100 različitih vrsta biljaka, dok će se vremenom daj broj povećavati.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Pored ove glavne funkcije korisnici imaju mogućnost da pročitaju korisne inromacije o drveću, gljivama, voću, povrću, cveću te drugim biljnjim vrstama. Korisnici trenutno mogu pročitati informacije o preko 60 različitih biljaka. Takođe, aplikacija nudi korisnicima mogućnost da dodaju svoje biljke u svoj vrt te tako unesu informacije poput slike, imena, porodice te kratkog opisa svoje biljke i na taj način vode evidenciju o svojim biljkama.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Aplikacija je dostupna za preuzimanje na Android mobilnim telefonima putem Google Play te Huawei AppGallery prodavnici aplikacije širom sveta, trenutno ima preko 7.500 preuzimanja, te je za sada izrađena samo na engleskom jeziku, a u toku je lokalizovanje na srpski jezik, te je u izradi i iOS verzija aplikacije.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

FotoPlant aplikaciju možete preuzeti putem Google Play prodavnice ovde, kao i putem Huawei AppGallery prodavnice ovde.

IZVOR: YT / Monotik Digital

Autor: redportal.rs

#Kenan Mahmutagić

#aplikacija

#biljke

#fotoplant