Projekat Grima je započet kao isključivo studijski projekat, ali je brzo stekao bazu obožavatelja

Iz hladnog i dalekog Sibira stižu blek metal blizanci koji se kriju iza blek metal sastava Grima. Naime, ovaj dvojac će nastupiti u Beogradu 8. marta naredne godine u beogradskom klubu i Atom. Ulaznice su već u prodaji i mogu da se kupe po ceni od 1400 dinara preko sustava Tickets.rs.

Prema Google mapama od Beograda do Krasnojarska ima malo manje od 6.500 kilometara, koliko će morati da prevale Morbius i Vilhelm, blizanci koji su osnovali ovaj bend još 2014. godine.

IZVOR: YT / @Naturmacht

Projekat Grima je započet kao isključivo studijski projekat, tako da je bend prvu živu svirku imao tek 2021.

Njihov zvuk može se opisati kao atmosferični blek metal sa folk i paganskim elementima. Dosad su izdali pet albuma, dok će prilikom gostovanja u Atomu promovisati aktuelni Frostbitten (2022).

Ime Grima se odnosi na vrhovnog bog koji čuva žitelje šume, ali kažnjava sve koji ne poštuju prirodu, a zanimljivo je i to da u španskom jeziku grima označava osećaj koji imamo kad neko noktima ili kredom zagrebe po ploči ili nekoj sličnoj površini.

Bend je osudio rusku agresiju na Ukrajinu te sudelovao u skupljanju novaca za žrtve rata, kao i ukrajinske muzičare koji su zbog toga morali da otkažu turneje.

Foto: Hangtime Agency/NZ - promo

Foto: Hangtime Agency/NZ - promo

Autor: redportal.rs

#Frostbitten

#atom

#black metal

#blek meta

#dolaze u Beograd

#grima

#klub Atom