Produžite stabljiku sa cvetovima uz pomoć jednog preparata iz vaše kuhinje.

Donosimo vam savete iskusnih domaćica i cvećarki o tome kako pravilno primeniti i napraviti tinkturu od belog luka. Voda od belog luka ima dobra regenerativna svojstva - za oko dve nedelje spremna je da „stavi na noge“ čak i cvet koji nedostaje.

Dobro stimuliše proces rasta korenovog sistema biljke. I možda najvažnije, orhideja proizvodi svoje prelepo cveće. Svaki beli luk sadrži veliki broj korisnih supstanci, a to su sumpor i antioksidansi. Štiti sobnu biljku od svih vrsta opasnih i štetnih insekata i bakterija, a služi i kao antivirusni lek.

Za šta se koristi tinktura belog luka:

Savršena kombinacija sportskog duha i elegantnog eksterijera, sa F-Pace-om avantura nikad ne prestaje

Strogo je zabranjeno i ne možete zalivati orhideju samo belim lukom, to će uništiti cvet. Ovaj metod treba koristiti izuzetno retko, kada je sama biljka već veoma slaba, iu pravoj konzistenciji.

Priprema tinkture od belog luka

Uzmite dva srednja čena belog luka i jedan litar ključale vode. Očistite beli luk, a zatim dva čena belog luka provučemo kroz presu za beli luk ili samo sitno iseckamo beli luk. Zatim sipajte kuvanu vodu u posudu sa belim lukom i ostavite da se kuva nekoliko sati pod zatvorenim poklopcem na tamnom mestu. Posle nekog vremena procedite i onda možete primeniti zalivanje sobne biljke.

Upotreba uglavnom zavisi od obima korena orhideje i stepena zaraženosti. Savetuje se da samo pažljivo i pažljivo sipate malo smese u šerpu kako bi vlaga prošla u šerpu.

I ostavite orhideju da odstoji u konzistenciji belog luka oko pola sata. Završni proces je ispuštanje viška, preostale tečnosti u loncu.

Koristeći tinkturu belog luka kao đubrivo za orhideju, značajno povećavate rast cveta i dezinfikujete ga od štetnih insekata i bakterija.

Autor: Novosti

#beli luk

#cvet

#cveće

#orhideja