Sve se promenilo od kada je osvojena titula Svetskog prvaka

Kako prenosi portal Mondo, najavio je Lionel Mesi da će mu Svetsko prvenstvo u Kataru biti poslednje u karijeri. Iskusni 35-godišnji fudbaler je već odigrao PET Mundijala, a u domovini je dočekan kao heroj nakon što je posle 36 godina titulu vratio kući. 

Ipak, on je nakon osvojene titule odmah rekao da se neće odmah povući i da želi još da uživa u igrama za svoj nacionalni tim, a sada se javio i legendarni Horhe Valdano koji je otkrio šta mu je Mesi rekao iza kulisa pre Mundijala u Kataru:

Iza kamera mi je rekao da će da igra na svom petom Svetskom prvenstvu i da nijedan igrač nije igrao na šest. Rekao sam da to jednostavno nije moguće, a on je odgovorio: 'Ako postanem svetski prvak, nosiću nacionalni dres do sledećeg prvenstva'.

Naredni Mundijal je na programu 2026. godine i na njemu će se takmičiti rekordnih 48 reprezentacija, a pošto će se igrati na leto pašće taman negde oko Mesijevog 39. rođendana. Bilo je i starijih igrača na Mundijalima, ali ostaje pitanje kako će Mesi izgledati na terenu za četiri godine.

Kako je komentarisao Valdano:

Videćemo hoće li Mesi to moći. Fudbal je pokazao da je praktično nemoguće da se igra na šest Svetskih prvenstava.
Sličnost između Maradone i Mesija je u tome što su obojica genijalci svog vremena. Leo ima 35 godina i u Kataru je morao da pokaže svoju genijalnost i mudrost. Svaki njegov potez bio je presudan i pokazao je da može da se popne na najviši nivo. Mesi i Maradona su jednostavno dva genijalca.

Autor: redportal.rs

#Argentina

#Mesi

#Mundijal

#ipak na sledećem

#najbolji na svetu

#povlačenje

#svetsko prvenstvo

#šenzija