Zlatko Dalić: Ako su uveli nova pravila, mogli su nam reći

Nije uspela Hrvatska drugi put uzastopno da se plasira u finale Svetskog prvenstva. Argentina se pokazala kao prevelik zalogaj za viceprvaka sveta od pre 4 godine u Rusiji. Ubedljivih 3:0 za Gaučose poslali su Luku Modrića i saigrače u borbu za treće mesto, gde će pokušati da ponove rezultat iz 1998, kada su u Francuskoj savladali Holandiju i osvojili utešnu bronzu.

Po viđenom u utorak uveče u Dohi, Argentina je zasluženo prošla. S dva gola u prvom poluvremenu nagovešteno je ko će u finale, međutim, Hrvati se ne mire sa odlukom italijanskog sudije Orsata da u 34. minutu svira penal za njihove rivale posle duela Dominika Livakovića i Hulijana Alvareza.

Redom su igrači poražene selekcije posle meča pričali da je odluka sudije bila pogrešna, na njihovu stranu stali su Britanci Geri Nevil, Ijan Rajt i Roj Kin, a da je Hrvatska oštećena smatra i selektor Zlatko Dalić.

"To, po meni, nije penal, to se ne sudi. Šta je Livaković trebalo da uradi u tom trenutku, gde se mogao skloniti? Ako su to neka nova pravila, mogli su nam za njih reći", izjavio je strateg hrvatske selekcije posle meča.

"Po meni prvi gol nije bio jedanaesterac. Trebalo je pre toga da bude korner za nas, a dosuđen je, po meni, nepostojeći penal. I to je prelomilo utakmicu. Do tada smo igrali ok, imali kontrolu. Falilo je da u napadu budemo malo opasniji. Nismo imali probleme, ali takav se penal ne sme suditi u ovakvoj utakmici. A, ipak je dosuđen i razočaran sam zbog toga. Za drugi gol su imali sreće, posle je bilo teško igrati", istakao je Modrić.

Argentinski Tiš navodi da je as Real Madrida u jednoj od kasnijih izjava bio još oštriji prema argentinskom arbitru.

"Ne volim da pričam o sudijama, ali ovaj je jedan od najgorih ikada. Nemam dobro sećanje na njega, on je katastrofa. Za mene to nije bio penal... I pored toga, ne želim da umanjujem pobedu Argentine. Nas je penal ubio, ali moramo da se oporavimo do meča za treće mesto i pobedimo u njemu", rekao je Modrić, poželevši sreću Lionelu Mesiju u finalnoj utakmici.

Autor: mozzartsport.com / redportal.rs

#modrić