Već otežano govori

Soul pevačici Roberti Flak, koja je najpoznatija po hitu Killing me softly, dijagnostifikovana je smrtonosna bolest zbog koje više nikada neće nastupati, prenosi TMZ. Amiotrofična lateralna skleroza (ALS), poznata i kao Lou Gehrigova bolest, na početku se manifestira kroz slabost i grčenje mišića, a zatim progresivno onesposobljava hod, govor, gutanje te u konačnici disanje.

Predstavnici pevačice su američkim medijima otkrili da ona već sada otežano govori, no nisu otkrili kada joj je bolest dijagnostifikovana. Flak se u javnosti trebala pojaviti u januaru, povodom izdavanja dečje knjige i snimanja dokumentarca za PBS.

Višestruka dobitnica Gremija sledeće je godine trebala obeležiti 50 godina od albuma Killing me softly, koji sadrži istoimenu pesmu. Iako 85-godišnja Roberta više neće nastupati, njen tim kaže da će energiju usmeriti u svoju organizaciju.

ALS s vremenom razgrađuje čovekove živce i značajno pogoršava njegovu funkcionalnost, posebno što se tiče korištenja mišića, a za nju ne postoji lek. Pre 8 godina javnost se upoznala s ovom bolesti zahvaljujući Ice Bucket Challengeu. Ideja je bila politi se hladnom vodom, to snimiti i nominovati još troje ljudi koji u naredna 24 sata moraju učiniti isto.

IZVOR: YT / RHINO

Autor: REDPORTAL.RS

#KILLING ME SOFTLY

#ROBERTA FLAK

#pevačica

#smrtonosna bolest