Da Srbija ima šta da ponudi turistima, prepoznali su mnogi svetski tur-operateri koji Srbiju predstavljaju kao kombinaciju tradicionalnog i moderno

Srbija je i zvanično zabeležila najveći rast turističkog prometa. Prema podacima Svetske turističke organizacije, od januara do jula zabeležen je rast od čak 73 odsto turističkog prometa u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić navodi da ovakav rezulat i očekivan, imajući u vidu do sada postignute odlične rezultate.

- Uprkos izazovima, dočekujemo Svetski dan turizma u znaku rekordnih rezultata i izuzetnih uspeha. Broj turističkih dolazaka od početka godine porastao je za 48,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok je devizni priliv od turizma porastao za 57, 9 odsto u odnosu na 2021. godinu - izjavila je Tatjana Matić, prenosi eKapija.

Da Srbija ima šta da ponudi turistima, prepoznali su mnogi svetski tur-operateri koji Srbiju predstavljaju kao kombinaciju tradicionalnog i modernog, izdvajajući gastronomiju kao perjanicu turističke ponude.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#Turizam

#prihod

#rast