Iz kompanije kažu da sarađuju sa Kanjeom od 2014. godine, kao i da je ovo prvi problem s njim.

Reper Kanje Vest koristi usluge modnih agencija kako bi se u javnosti pojavio u odevnim kombinacijama koje su u trendu, kao i mnoge druge javne ličnosti.

Ipak, jedna modna agencija je odlučila da podigne tužbu protiv repera jer nije ispoštovao sve tačke ugovora. Naime, agencija tvrdi da reper nije vratio više od desetak odevnih kombinacija. Dejvid Kasavat je prema pisanjima stranih medija tužio poznatog repera za više od 400.000 dolara, a ta služba za iznajmljivanje odeće tvrdi da im Kanje već godinama duguje naknadu za nevraćene predmete.

Prema navodima TMZ-a, Vest je prestao da plaća najamninu još 2020. godine i to za 13 "retkih, cenjenih komada" koje nikada nije vratio u ovu privatnu kompaniju odeće.

Iz kompanije kažu da sarađuju sa Kanjeom od 2014. godine, kao i da je ovo prvi problem s njim. Oni tvrde da je unajmio 49 odevnih komada u februaru i martu 2020. godine i vratio njih 36, dok je krajem oktobra 2020. godine je prestao plaćati naknade za preostalih 13 komada.

Kanje je navodno zadržao kod sebe i više ne plaća za dizajnerske artikle Helmuta Langa, Rafa Simonsa i Ann Demeulemeester, uključujući majice s kapuljačom, pantalone i jaknu od 50.000 dolara.

Autor: redportal.rs

#Kanje vest

#modna agencija

#tužba