Kažu da mu je ranjena glava

KNIN: Na području grada Vrlike, koji se nalazi u blizini Knina, meštani su snimili vuka kako se šeta u petak oko 11 sati.

Kažu da je ranjen na levoj strani glave, pišu Nezavisne.

- Išao sam da zapalim duvan na terasi, činilo mi se kao neki pas. Pogledao sam malo bolje, kad ono vučjak. Na levoj strani glave ima nešto krvavo, što je i supruga primetila. Nismo se bojali, ali bilo nam je malo smešno šta tu radi - rekao je čitalac hrvatskog portala, koji je vuka snimio sa terase.

Muškarac ističe da se vuk nalazi svega 400 metara vazdušnom linijom od samog centra grada.

Da se radi o vuku, potvrdio je za 24sata.hr direktor zagrebačkog Zoo-vrta Damir Skok.

- Definitivno se radi o vuku. Vrlo je čudno što je došao tako blizu u naseljeno mesto i to usred dana kad je saobraćaj, oni žive u čoporu. Rana bi mogla objasniti zašto je došao tako blizu ljudi - rekao je Skok, koji nije na osnovu snimka mogao da potvrdi da li je vuk ranjen ili ne.

Čovek koji je snimio vuka kaže da je već unazad 2 dana primetio kako njegovi psi čudno laju ili pak budu neobično tihi, zbog čega veruje kako ovaj vuk već neko vreme ordinira u okolini.

Dodaje i kako ga trenutno traže lovci, što je potvrdio i Ivan Milan, sekretar Lovačkog udruženja Svilaja Vrlika.

- Naš jedan lovočuvar traga za vukom. Radi se o zaštićenoj vrsti, zatečen je pred samim ulazom u Vrliku. Danas smo ga videli prvi put. Na nama je da ga pronađemo, a ostalo će utvrditi nadležni inspektor - rekao je Milan.

Autor: nezavisne.com

#Knin

#ranjen vuk

#vuk