Partizan ostao bez trenera

Učinak Ilije Stolice neće biti blistavo upamćen u istoriji Partizana.

Proveo je samo 33 dana u Humskoj, od 9. jula do 11. avgusta vodio je crno-bele. Prihvatio se nezahvalnog zadatka, tim je bio u osipanju, mnogi su otiÅ”li, mnogo igrača je i doÅ”lo, remont nije uspeo posle odlične sezone Aleksandra Stanojevića, piÅ”e Sportal.

Bilo je jasno da nema mnogo vremena za čekanja, strpljenje i improvizacije, to je pokazala poslednja noć u Humskoj. Suma sumarum - Stolica je vodio Å”est zvaničnih mečeva, pobedio je na jednom, ima tri remija i dva poraza.

Sve je počelo bajkovito sa 4:0 protiv Javora u Superligi, već Radnički NiÅ” je sa 3:3 doneo gorku realnost. Å taviÅ”e, čak i tu je iŔčupan nekako remi, usledio je novi protiv TSC-a bez pogodaka. Da sve bude crnje, pobrinuo se Novi Pazar sa 1:0.

Novi meč, novi udarac, protiv AEK-a u Larnaki sa 2:1. Delovalo je da Partizan može da se trgne u Humskoj, dva puta je vodio, dva puta je AEK izjednačio. Bilo je jasno u kom će pravcu Stolica morati da krene posle meča, iako je doveden uz veliku dozu euforije u upravi, uz bajkovite reči Ivice Ilieva, koji je potom otiÅ”ao.

Već sada nije jasno kako će izgledati tim Partizana u nedelju u 19.30 protiv ekipe Mladost GAT u novom kolu Superlige, niti ko će ga voditi.

- Nažalost, nismo doživeli poraz, ali smo eliminisani. Nije dobro. Kontrolisali smo situaciju, imali rezultat. Nismo uspeli da utakmicu privedemo kraju, iako smo dva puta vodili, imali stativu... Bolja ekipa je ispala - kazao je Stolica posle meča. U nastavku, govorio je kao da neće odlaziti.

Partizanu preostaje plej-of za Ligu konferencije, gde je rival malteŔki Hamrun.

- Nadam se i verujem (da se može ostvariti pobeda, op.aut). TeŔko je sada. Rano je pričati o tome - konstatovao je Stolica.

Prvi meč protiv Hamruna igra se 18. avgusta. RevanŔ je sedam dana kasnije na Malti.

Autor: sportal.blic.rs

#Otkaz

#fk partizan

#ilija stolica

#partizan