Sportski direktor najavio nova pojačanja

Sportski direktor fudbalskog šampiona Srbije, Crvene zvezde, Mitar Mrkela izjavio je za portal Mocart sport da će crveno-beli dodatno da se pojačaju do kraja prelaznog roka.

Za razliku od nekih prethodnih sezona, sportski sektor crveno-belih nije pravio mnogo grešaka u odabiru novih igrača, pa su se tako Osman Bukari, Kings Kangva, Stefan Mitrović i povratnici Aleksandar Pešić i Nemanja Milunović ispostavili kao vredna pojačanja za tim trenera Dejana Stankovića.

- Mogu samo da kažem da ćemo do kraja prelaznog roka biti još jači. Znate da ne volim da pričam o pozicijama dok se posao ne privede kraju - izjavio je Mrkela za Mocart sport.

Prvak Srbije savladao je Pjunik sa 5:0 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, čime je praktično obezbedio najmanje plasman u Ligu Evrope i zaradu od 11 miliona evra.

- Važno nam je bilo da napravimo taj iskorak. Ali, daleko od toga da se zadovoljavamo postignutim. Sada idemo dalje. Nismo bili opijeni rezultatima ni kada smo na četiri utakmice u domaćem prvenstvu postigli sedam golova. Tako je i sada. Ne letimo... Uvek može da se kaže da nismo imali adekvatne rivale, odnosno da Pjunik nije naš nivo. Ali, sami znate koliko su letnje kvalifikacije nezgodne. Dešavaju se iznenađenja u sva tri takmičenja, ispadaju klubovi sa velikim budžetima. Nikada nije lako šampionu jedne zemlje dati pet golova - rekao je Mrkela.

Fudbalere Crvene zvezde 9. avgusta očekuje revanš protiv Pjunika u Jerevanu koji bi trebalo da predstavlja formalnost.

Crveno-beli će bitku za plasman u Ligu šampiona najverovatnije voditi protiv Makabija iz Haife, koji je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za elitno takmičenje savladao kiparski Apolon sa 4:0.

Ukoliko ne bude velikih iznenađenja, Izraelci će biti domaćini Crvenoj zvezdi 16. ili 17. avgusta, dok bi se revanš igrao na Marakani 23. ili 24. avgusta.

Plasman u grupnu fazu Lige šampiona doneo bi srpskom šampionu najmanje 20 miliona evra.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#crvena zvezda

#mrkela