Abazović je to rekao na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada izvršne vlasti

- Ne postoji restrikcija da krenemo i ka tim aktivnostima - navodi crnogorski premijer.

Crnogorski premijer Dritan Abazović, poručio je danas da su svi prioriteti njegove vlade završeni ili su pred okončanjem u protekih 100 dana vlasti i dodao da je njegova vlada spremna da Temeljni ugovor potpiše i sa kanonski nepriznatom Crnogorskom pravoslavnom crkvom.

Abazović je to rekao na konferenciji za novinare povodom 100 dana rada izvršne vlasti, dan nakon što je potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Predsednik crnogorske vlade poručio je danas da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom nije potpisan tajno, već da je tom činu prisustvovovalo 30 osoba.

Abazović je to rekao odgovorajući na pitanja novinara na pres konferenciji povodom 100 dana rada vlade i istakao da se o Temeljnom ugovoru sa SPC priča 10 godina, a u poslednjih 20-30 dana vrlo intenzivno.

Crnogorski premijer Dritan Abazović kaže da ne zna da li će njegova vlada preživeti glasanje o nepoverenju zakazano za 19. avgusta u parlamentu, ali ističe da zna da politički neće preživeti deo onih koji su pokrenuli tu proceduru.

- Ne prognoziram im dobru političku budućnost. Šta god bude, spremni smo da dostojanstveno odstupimo. Nastavićemo političku borbu. Svako ko pritisne zeleno svetlo značiće da želi da vrati Crnu Goru unazad i anulira Temeljni ugovor (sa SPC). Neki žele da nas vrate u blato nacionalizma - rekao je Abazović.

Autor: Tanjug AP

#Crna Gora

#Dritan Abazović

#spc