Na Merdaru saobraćaj funkcioniše normalno

Ni više od dva i po sata, i pored toga što su uklonjenje barikade sa magistralnog puta kod mesta Gornje Jarinje, administrativni prelaz Jarinje još nije profunkcionisao.

Na pitanje Tanjuga zbog čega je to tako, kosovski policajac je rekao da čekjau odluku prištinske vlade, da bi se prelaz otvorio.

Administrativni prelaz Jarinje od juče posle podne bio je zatvoren za saobraćaj, zbog blokada puteva prema tom prelazu.

Srbi sa severa KiM sinoć su blokirali saobraćaj na magistralnim putevima - u mestu Rudare kod Kosovske Mitrovice, kod Leška prema Jarinju i mestu Zupče kod Zubinog potoka, izražavajući time miran protest zbog poteza Prištine, kojim se ugrožava opstanak Srba na Kosmetu.

Nakon toga, kosovska policija zatvorila je Jarinje i Brnjak za putnički saobraćaj.

Kfor je saopštio da i danas pažljivo prati situaciju na severu Kosova u saradnji sa lokalnim i međunarodnim bezbednosnim organizacijama.

- U skladu sa svojim mandatom UN, Kfor ostaje snažno posvećen bezbednosti, spreman da usvoji neophodne mere da bi se očuvala sigurnost da bi se očuvala bezbednost na Kosovu - objavio je Kfor na Tviteru.

U sinoćnjem saopštenju Kfor je ocenio da je bezbednosna situacija na severu KiM bila napeta, da je pomno prati i da je spreman da interveniše ako stabilnost bude ugrožena

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Jarinje