Koriste barikade na putevima kako bi usporili ili zaustavili saobraćaj u delovima zemlje

Kolone demonstranata koji protestuju zbog visokih cena goriva u Velikoj Britaniji izazvali su kašnjenja u prevozu i poremećaje na deonicama širom sistema auto-puteva u toj zemlji.

Demonstranti, od kojih su mnogi u kamionima i kombijima, koriste barikade na putevima kako bi usporili ili zaustavili saobraćaj u delovima zemlje, pored ostalog u zapadnoj Engleskoj, južnom Velsu, Eseksu, Jorkširu i Linkolnširu, izveštava Gardijan.

Jedna od glavnih deonica na meti demonstranata je saobraćajnica M4 između Bristola i južnog Velsa, uključujući most Princa od Velsa na reci Severn.

Među učesnicima protesta na putu M4 je i Viki Stamper (41), bivša vozačica kamiona iz Kumbrana, u južnom Velsu, koja kaže da su ona i njen partner Daren bili primorani da napuste firmu u Bristolu jer nisu mogli da priušte troškove putovanja na posao.

- Morali smo da napustimo te poslove jer nas je samo put do posla i nazad koštao 380 funti nedeljno. Onda sam pre dve nedelje izgubila posao jer kompanija nije mogla da sipa gorivo u toliko kamiona... - navodi ona. Na pitanje šta bi zamolila premijera Borisa Džonsona da uradi, kratko je odgovorila: "Daj ostavku”.

Demonstracije su organizovane putem društvenih mreža pod sloganom @Cene goriva stoje protiv poreza".

Autor: redportal.rs

#Cena goriva

#Velika Britanija

#demonstracije