Milanović otvoreno o poseti Jasenovcu

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se na poslednje komentare predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je komentarisao da neće odustati od posete Jasenovcu jer ga Hrvati ne mogu uplašiti.

- Dajte da prvo raščistimo tajming pada ukrajinskog aviona sa srpskim oružjem i Vučićeve eskapade. Činjenica je da je danima pre pada aviona Vučić pripremao svoj put u Jasenovac i da verovatno nisu namerno srušili avion. Nije povezano jedno s drugim. No nije se radilo kako se trebalo raditi. Radilo se potajno preko posrednika. Bio sam detaljno o tome obavešten celo vreme, ali nisam o tome govorio - kazao je Milanović i dodao:

- Gospodin Vučić je to trebao službeno najaviti. To je normalno da se tako napravi. On je prvi srpski predsednik koji je to tražio. Vučić u zadnje vreme vidim da balansira svoje izjave pa i oko tog mita da je u Jasenovcu stradalo 700.000 ljudi. Pa nije ni blizu. Šta, 90.000 ljudi nije dosta? Ako želiš konkretan susedski odnos, pa daj doprinesi tome - rekao je Milanović.

- Što se tiče odlaska u Jasenovac, na kraju ću ga ja tamo odvesti za ruku ako ne bude išlo drukčije, rekao je Milanović i dodao:

- I pazite, govoriti da je hrvatska vlast ustaška. Pa baš nije. Ustaša ima jako malo u Hrvatskoj, ali četnika u Srbiji koliko hoćeš.

Autor: Novosti.rs

#Hrvatska

#Srbija

#aleksandar vucic

#milanovic