Krstarećim raketama morskog baziranja uništeno je skladište sa američkom municijom za višecevne raketne bacače himars i haubice M777

Oružane snage Rusije likvidirale su diverzante dok su pokušavali da brodovima izvrše desant u Hersonskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- U ušću Dnjepra sprečen je pokušaj desanta ukrajinske diverzantske grupe brzim desantnim čamcima na teritoriju Hersonske oblasti. Tom prilikom pogođena su dva desantna čamca ukrajinske mornarice sa diverzantima koji su se u njemu nalazili -navodi se u saopštenju.

Pored toga, krstarećim raketama morskog baziranja uništeno je skladište sa američkom municijom za višecevne raketne bacače himars i haubice M777 u Hmeljnickoj oblasti.

Ruska operativno-taktička avijacija, zajedno sa raketnim snagama i artiljerijom, uništili su proteklog dana radar za osvetljavanje i navođenje raketnog kompleksa S-300, četiri skladišta oružja i šest komandnih centara ukrajinske vojske.Avijacija je likvidirala 100 ekstremista i stranih plaćenika ukrajinske 95. Brigade u DNR.

I ruske snage protivvazdušne odbrane su bile aktivne - oborile su 6 ukrajinskih dronova.

Autor: Sputnik

#Ruska vojska

#Ukrajina

#diverzanti

#rusija