Na ovu odluku su se odlučili kako bi smanjili bacanje hrane.

Indijski restoran Casanova u Badenu, kantonu na severu Švajcarske, odlučio je da naplaćuje simboličnu kaznu od 5 franaka svim gostima koji ne pojedu sve iz tanjira. Na ovu odluku su se odlučili kako bi smanjili bacanje hrane.

Vlasnik Salman Gauri, odrastao je u Indiji gde veliki deo stanovništva nema dovoljno hrane, te je želeo da podseti ljude da treba da budu zahvalni što je imaju.

- U Indiji je hrana dragocjena i zato je ne bacamo - rekao je Gauri, koji u Švicarskoj živi 20 godina.

U restoranu Casanova, koji radi po principu “jedi koliko možeš” za 20 evra u vreme ručka postavlja se švedski sto tako da gosti mogu izabrati šta će staviti u tanjir.

Vlasnik je svojom odlukom odlučio da stane na kraj pohlepnim gostima koji napune tanjir, probaju hranu, ali pojedu tek toliko da probaju i zatim odlaze po nove porcije.

Većina gostiju koncept koji je uveden pre 2 godine podržava, a Gauri naglašava kako Casanova nije mesto na kojem se igra s hranom.

Autor: redportal.rs

#goste

#restoran

#tanjir