Na sudu rekla kako je čokolade ukrala da bi prehranila troje dece

30-godišnja R.B. iz Zagreba osuđena je na 10 meseci zatvora koji će joj se zameniti radom za opšte dobro nakon što je u Kauflandu ukrala 48 Milka čokolada.

Uvidom u presudu videli smo kako se sve dogodilo u julu prošle godine, a R.B. je priznala krivicu te je u maju donesena presuda.

- 5. 6. 2021. oko 19.15 č. u Zagrebu, Branimirova 119, u trgovini Kaufland u nakani nepripadnog stjecanja tuđih predmeta sa polica uzela i za sebe nepripadno zadržala 48 čokolada Milka Alpine Milk 270 g, sveukupne vrednosti 1.137,12 kuna, koje je pospremila u dečju torbu koja se nalazila obešena na ručkama dečjih kolica, nakon čega je prošla blagajnu neplativši ove čokolade - stoji u obrazloženju presude.

R.B. je na sudu rekla kako je čokolade ukrala da bi prehranila troje dece. U to vreme je bila trudna s četvrtim detetom. Rekla je da nema nikakvih primanja te da joj je žao i da više neće krasti.

U presudi stoji kako je sud u obzir uzeo i otegotne okolnosti, a to su tri presude zbog istog kaznenog djela kao i dosadašnja prekršajna osuđivanost.

No dodaju da ona kontinuirano krade te pa je odlučeno da bude kažnjena zatvorom, odnosno radom za opštee dobro jer dosadašnje uslovne osude nisu uticale na promenu ponašanja.

Autor: N1

#krađa

#trudnica

#zagreb

#čokolada