Predsednica Vlade Ana Brnabić zahvalila je radnicima Fijata, koji su jutros održali jednosatni protest, što su bili fer, nisu blokirali fabriku i poručili su da i dalje veruju Vladi Srbije.

Za TV Hepi Brnabićeva je rekla da je u jednosatnom protestu bilo oko 300 radnika i najavila je da danas u 10.30 sati nastavlja razgovore sa predstavnicima Stelantisa.

Poručila je radnicima da će Vlada Srbije dati sve od sebe da bi ih zaštitila.

Brnabićeva je rekla da je posle teškog i iskrenog sastanka sa sindikatima i radnicima, Vlada Srbije već u ponedeljak uradila ono što je dogovoreno i uključila se u razgovore oko rešavanja problema.

- Dogovor je bio da Vlada posreduje u razgovorima između Stelantisa i sindikata. Da pokušamo da se poboljšaju uslovi za radnike koji neće ostati u Stelantis fabrici, u tranziciji do 2024, do novog električnog modela - rekla je premijerka.

Navela je da je period izjašnjavanja produžen za radnike za 10 dana, te da je razgovore sa Stelantisom imala juče oko posredovanja da bi se izborili najbolji uslovi za radnike.

- U 10.30 danas nastavljamo razgovor. Ni Fijat se nije ponašao kako treba. Nastavili su da pozivaju radnike na razgovor što nije fer jer se uslovi tek pregovaraju - rekla je Brnabićeva.

Precizirala je da je u Kragujevcu 2.016 radnika, od kojih će oko 500 radnika ostati i za tranzicioni period da pomognu, a oko 500 radnika više neće biti potrebno.

- Za njih zajedno spremamo otpremnine, paket kojim će biti zadovoljni - rekla je Brnabićeva.

Autor: Novosti.rs

#Ana Brnabic

#vlada srbije