Među kandidatima su Jorgovanka Tabaković i Ana Brnabić

Šef države i lider naprednjaka uzburkao je javnost izjavom da je 10 godina na čelu stranke dovoljno, te da bi posle aprilskih izbora mogao neko da ga zameni na toj funkciji.

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je povlačenje sa čela te stranke i otkrio da su u opciji za njegovu zamenu na toj funkciji četvoro naprednjaka. Iako nije želeo da otkrije o kome je reč, sagovornici Kurira ocenjuju da će teško biti naći Vučićevu zamenu, ali ipak spekulišu o tome ko bi mogao da bude u igri za njegovog naslednika.

Mada istraživanja pokazuju da bi Vučić sam na izborima imao podršku čak polovine birača, predsednik, kako je rekao, smatra da je fer da SNS pokaže da ima dobre ljude.

- Imam četvoro kandidata iz stranke za predsednika stranke. Treba izabrati onog ko se borio s nama rame uz rame. Ne želim da ugrozim budućnost Srbije - rekao je Vučić.

- Neće mi biti jednostavno kada u maju, junu budem napuštao kormilo stranke. Mislim da je 10 godina na čelu stranke dovoljno - konstatovao je Vučić.

Autor: pink.rs

#SNS

#aleksandar vucic