Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Bratislavi sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana.

- Kao i uvek, otvoren i iskren razgovor sa Miroslavom Lajčakom o situaciji u regionu, kao i o svim temama od interesa u cilju konstruktivnog nastavka dijaloga sa Prištinom. Analizirali smo postignuto i saglasili se da ispunjavanje obaveza iz Briselskog sporazuma i dalje ostaje ključna poruka za svaki dalji razgovor. Ponovio sam punu posvećenost Republike Srbije nastavku tog procesa i nastojanjima da se dođe do kompromisnog rešenja u cilju stvaranja boljih odnosa između Srba i Albanaca. Saglasili smo se da je regionalna saradnja, uz očuvanje mira i stabilnosti, jedini pravi put za napredak zemalja Zapadnog Balkana - objavio je predsednik Vučić na svom Instagram profilu.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Bratislavi, gde će učestvovati na godišnjem "GLOBSEC 2022" Forumu.Vučić se u glavnom gradu Slovačke sastao i sa potpredsednikom Evropske komisije za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Marošom Ševčovičem.

Autor: Novosti.rs

#Kosovo

#Srbija

#aleksnadar vucic

#miroslav lajcak