Predsednik Vučić prisustvovaće i večeri koju je Žozep Borelj organizovao za šestorucu lidera sa Zapadnog Balkana u Briselu.

- Iz Prištine su najavili da će sutra podneti zahtev za prijem u Savet Evrope, videćemo šta će da urade, ali to ne postoji ni po Vašingtonskom ni po Briselskom sporazumu i bilo bi to ukidanje međunarodnog pravnog poretka, mi ćemo snažno štititi našu zemlju - izjavio je predsednik Vučić.

Ne očekujem jednostavne razgovore, iskrsla nova pitanja

Predsednik Srbije izjavio je, pred neformalnu večeru koju za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje šef diplomatije EU Žosep Borelj, da očekuje ne jednostavne razgovore zbog pitanja koja su iskrsla. Međutim, ističe da je Srbija donela odluku za ubrzanje puta u EU i da veruje da će ona biti uzajamna. 💪🏻

Vučić se sastao sa Varheljijem

Vučić boravi u jednodnevnoj poseti Kraljevini Belgiji i tom prilikom se u Briselu sastao sa komesarom Evropske unije za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem, objavljeno je na Instagram nalogu predsednika Vučicća buducnostsrbijeav.

Uz tekst je objavljena i fotografija sa susreta.

Vučić dočekale dve nepovoljne vesti u Briselu

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu je dočekala vest da će ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc sutra predati zahtev za članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope, potvrđeno je Tanjugu.

Još jedna loša vest je i da će na sastancima na kojima je tema evropska bezbednosna politika od sada moći da učestvuju samo oni sa Zapadnog Balkana koji su uveli sankcije Rusiji

Autor: Tanjug

#Priština

#Savet Evrope

#Zapadni Balkan

#aleksandar vučić