Srbijom će vladati onaj koga Srbija izabere i tu Milanovićeva zavist i žal što se nije mnogo pitao ni kao premijer, ni kao predsednik, ništa ne mogu da promene, izjavio je ministar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odgovorio je hrvatskom predsedniku Zoranu Milanoviću na laži i uvrene izrečene nas račun Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić.

Kako kaže ministar Vulin, Srbijom će vladati onaj koga Srbija izabere i tu Milanovićeva zavist i žal što se nije mnogo pitao ni kao premijer, ni kao predsednik, ništa ne mogu da promene.

Vulinovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Hrvatska jeste etnički najčistija država u Evropi i to ne može da promeni nijedna lična Milanovićeva uvreda, baš kao što ne može da promeni ni istinu da u Srbiji vlada demokratija u kojoj je narod jedini "gazda". Srbija se za vreme Aleksandra Vučića razvila, ojačala, pa i vojno osnažila. Raduje me što Milanović Srbiju smatra bezopasnom, ali ne zato što je Hrvatska jaka, već zato što je u okviru NATO pakta, pa svoju snagu traži u tuđoj. Vojno neutralna Srbija snagu traži samo u sebi, a predsednik Vučić ima ogromnu političku moć zato što ima ogromno poverenje građana Srbije. A biti podržan od velike većine svog naroda i vladati u skladu sa takvom podrškom je suština demokratije. Srbijom će vladati onaj koga Srbija izabere i tu Milanovićeva zavist i žal što se nije mnogo pitao ni kao premijer, ni kao predsednik, ništa ne mogu da promene - izjavio je Vulin.

Autor: Pink.rs

#Aleksandar Vulin

#Hrvatska

#Srbija

#vulin