Prošlogodišnji finalista ide KUĆI!

Kako prenosi portal Mondo, imamo najveći šok ovogodišnjeg Rolan Garosa! Prošlogodišnji finalista Stefanos Cicipas neočekivano je poražen već u četvrtom kolu!

Savladao Holger Rune, tinejdžer i 40. teniser sveta! Danac je bio bolji od Cicipasa 3:1, po setovima 7:5, 3:6, 6:3, 6:4! 🤯

Najavljivan je u poslednjih godinu dana Holger Rune kao neko ko bi mogao da bude nova teniska zvezda i pomrsi konce poznatijim kolegama, a sada je u tome i uspeo. Prvi veliki skalp napravio je na Rolan Garosu, pobedivši Cicipasa posle tri sata igre.

U vrlo uzbudljivom meču, Grk nije uspevao da izađe na kraj sa nadahnutim 19 -godišnjakom, momkom rođenom 2003. godine. Runea su mnogi navijači u Srbiji zapamtili po rečima hvale za Novaka Đokovića, isticavši da mu je on idol.

Uspeo je Rune prošle godine i da osvoji set protiv Đokovića na US openu, ali sada je na Rolan Garosu ostvario daleko bolji rezultat. Savladao je prošlogodišnjeg finalistu i sada bi Cicipas mogao da padne sa 4. mesta ATP liste.

Rune je napravio čak pet brejkova na ovom meču, bio je vrlo čvrst sa osnovne linije i tako mučio Cicipasa, koji nije uspeo da pokaže prošlogodišnji nivo igara iz Pariza.

Sada će Rune u četvrtfinalu igrati protiv Kaspera Ruda, a za preostala dva mesta među osam najboljih bore se i Andrej Rubljov - Janik Siner i Marin Čilić - Danil Medvedev.

Autor: mondo.rs

#3 sata igre

#40 teniser sveta

#Grk

#Novak Đoković

#Pobeda

#Rolan Garos

#Senzacija

#holger rune

#ispao

#nole

#pariz

#poražen

#stefanos cicipas

#đoković

#šok