Španac rešen da da sve od sebe za novi trofej 🏆

Najbolji španski teniser Rafael Nadal započeo je sezonu iz snova i osvojio 3 titule. Prva je bila na turniru u Melburnu, da bi zatim osvojio rekordnu 21. Grend slem titulu na Australijan openu, a potom i titulu u Akapulku. 🥎

Nakon sjajnog starta usledio je pad kao i povreda rebra na Masters turniru u Indijan Velsu, a onda se Španac vratio teren i usledili su novi porazi na turnirima u Madridu i Rimu.

Od 22. maja počinje Nadalov omiljeni turnir Rolan Garos na kome je osvojio čak 13 titula, a španski teniser će se naći na letu za Pariz uprkos povredi sa kojom živi i koja sve više uzima danak.

- Nisam se povredio. Ja sam igrač koji živi s povredom. Nije ništa novo, to je već tu. Nažalost, teško mi je od dana do dana, da budem iskren. Čak i ovako, pokušavam naporno. Naravno, teško mi je ponekad da prihvatim situaciju. Može da bude frustrirajuće to što mnogih dana ne mogu da treniram na pravi način. Danas je sredinom drugog seta počelo, posle nisam mogao da igram kako treba - rekao je Rafa nedavno u Rimu.

Turnir počinje narednog ponedeljka i traje do 5. juna, a Novak Đoković je branilac titule.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#povreda

#tenis