Hrvat odbio da izađe i ringa

Kako prenosi portal Mondo, pravi skandal desio se u polufinalu Evropskog prvenstva u boksu održanog u Jermeniji. U kategoriji do 80 kilograma u polufinalu sastali su se Hrvat Luka Plantić i srpski takmičar Artjom Agejev, a posle poraza hrvatski takmičar je napao sudije i odbijao je da izađe iz ringa!

Kada se meč završio Plantić je smatrao da je bio bolji rival i rešio je da odmah podigne ruke u znak pobede, ali sudija ga je odmah opomenuo i rekao mu da ruke spusti pre proglašenja pobednika, iako se iz hrvatskog ugla čulo:

Diži ruke, diži ruke!

Kada je sudija proglasio Rusa koji se bori pod srpskom zastavom za pobednika Plantić je prvo počeo da odmahuje rukama, da se drži za glavu, a onda je odbio da se rukuje sa Agejevom.

Nako što je uzvikivao "šta je ovo", seo je na sredinu ringa i odbio da izađe.

Iz njegovog ugla su dolazili povici:

Hajmo Luka, Luka! Hajmo Luka, izlazi Luka!

Nakon čega je Hrvat besno odgovorio da neće i uzviknuo:

J*%eš sudije, j*%eš sve!

Kada je, dan kasnije, objasnio zašto je to uradio naglasio je da šteta što ne postoji mogućnost žalbe na odluku sudija jer je uveren da bi žalba urodila plodom i da bi njemu bila dodeljena pobeda i dodao:

Ma to sam napravio zbog razočaranja u tom trenutku, ne zbog nagomilanih frustracija. Osećam se super. Medalja je tu, to je najvažnije.

Autor: mondo.rs

#Evropsko prvenstvo u boksu

#Hrvatska

#Jermenija

#Odbio da izađe

#Rus

#Srbija

#neviđeni

#pobeda srba

#psovke

#ring

#skandal