Nikakve svađe ni nesuglasica tog dana.

Nakon objave vesti o ubojstvu 46-godišnjeg hrvatskog državljanina koje se dogodilo u petak 20. maja u stanu u mestu Rodgau nedaleko od Frankfurta na Majni, javio se brat žrtve M. T. On je kazao kako ni njegov ubijeni brat ni ubica nisu Hrvati iz BiH, kako su izjavili neki njihovi susedi iz Rodgaua, piše Fenix-magazin.

– Moj ubijeni brat V. T. kao i ja, rođen je i odrastao je u Hrvatskoj, pravoslavne smo vere iz okoline Vinkovaca. Imamo hrvatsko državljanstvo i pripadnici smo srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Osumnjičeni ubojica je 34-godišnji Hrvat, jednako kao i treći muškarac koji je osumnjičeni ubica tom prilikom nožem ranio – kaže M. T.  Takođe ističe kako je njegov ubijeni 46-godišnji brat pre ubistva u Nemačkoj

– Moj brat ima hrvatsko državljanstvo, rođen je u Hrvatskoj. Sutra pokopavam brata i jako mi je teško. Odmah ću reći da nikakve svađe ni nesuglasica na nacionalnoj osnovi tog dana, a ni ranije nije bilo. Moj brat i muškarac koji ga je ubio znaju se jako dugo, naše se porodice se znaju, znam mu sestru, prijatelji smo. Ne želim otkriti ni ime osumnjičenog ubice svoga brata iz poštovanja prema članovima njegove porodice i njegovoj sestri koja me je zvala i koja je u šoku – rekao je brat ubijenog V. T.

S nemačkom policajkom razgovarao je telefonski, a prema onome što mu je rekla, ubistvu nije prethodila svađa, kako se to ranije mislilo.

Autor: Večernji.hr

#Hrvat

#Nemačka

#Srbin

#UBISTVO