Pretio sa lažnoj Fejsbuk profila

ZENICA: Opštinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Muamera Sadibašića (29), koja ga tereti da je od H. A. pokušao iznuditi 300 maraka, preteći mu, između ostalog, da će "ga pojesti mrak, te da će ga pronaći i u mišijoj rupi".

On je, kako se navodi, 14. juna prošle godine u Zenici, s ciljem da dođe do novca, sa svog mobilnog telefona kreirao lažni profil na Fejsbuku pod nazivom Emir Smajic, koji je verifikovao putem svog telefonskog broja, pišu Nezavisne.

- Zatim je s tog profila 25. jula prošle godine oko jedan sat ozbiljno zapretio korisniku profila na Fejsbuku naziva H. A., zahtevajući da mu ovaj uplati 300 KM putem X bona - ističe se u optužnici.

Dodaje se da je putem aplikacije Fejsbuk mesindžer poslao više poruka pretećeg sadržaja, nameravajući da prisili H. A. da to i uradi.

- Sadibašić je odgovorio: 'Nemoj se natezati sa mnom', uslikao svoj polni organ i poslao mu sliku, a nakon toga i napisao: 'Da znaš šta te čeka', 'Do 12 h imaš rok otići na trafiku, uzeti X bon od 300 KM, uslikati mi i poslati, da kiriju platim', pri čemu je poslao sliku X bon koda, te pojasnio: 'Ovako to izgleda' - navodi se u optužnici.

To je H. A., kako se dodaje, doživeo kao ozbiljne pretnje, te je slučaj prijavio policiji u Zenici.

Autor: nezavisne.com / Dragan Sladojević

#Iznuda

#Zenica

#optužba