Španac šokirao novinare i zabrinuo navijače

Najbolji španski teniser i jedan od najboljih tenisera u istoriji belog sporta Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa nakon 4 i po sati borbe i 5 odigranih setova protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima 3:2 (6:3, 3:6, 2:6, 6:3, 6:3).

Đoković koji je u nedelju ranije rutinski savladao Dijega Švarcmana, čekao je boljeg iz duela Nadal - Ože-Alijasim, pa tako ljubitelje tenisa očekuje novi okršaj najvećih rivala koji je 59. po redu u njihovim karijerama.

IZVOR: TW / @rolandgarros

Nadal je nakon velike borbe protiv Kanađanina govorio o narednom meču protiv Novaka i konstatovao da dugo nisu igrali meč:

- Ne znam još sto posto, nisam dugo igrao protiv Đokovića, dugo nisam igrao ovakve mečeve, skoro tri meseca, pa će ovo biti veliki izazov za mene. Novak je osvojio Rim, dobio je devet mečeva zaredom, ovde igra sjajno... Znam kakva je moja situacija i prihvatam je, boriću se i ne mogu da se žalim. U četvrtfinalu sam Rolan Garosu i mogu da uživam - rekao je Nadal, pa potom zabrinuo navijače sledećim odgovorom:

- Moja situacija je takva da nikad ne znam da li će mi sledeći meč na Rolan Garosu biti i poslednji. Naravno, prošao sam kroz patnju sa mojim stopalom i ne znam šta može da se desi u bliskoj budućnosti i ne znam šta može da se desi sa mojom karijerom, tako da samo mogu da uživam i borim se da živim san, a to je da igram tenis i da sam u završnicama turnira. Hoću sebi da dam šansu da sam tu - zaključio je španski teniser i zadao brigu navijačima.

Istorijski 59. susret Srbina i Španca odigraće se sutra, a termin još uvek nije poznat.

Podsetimo, Nadal želi 14. titulu na Rolan Garosu i rekordnu 22. Grend slem titulu u karijeri, a Đoković želi da odbrani titulu osvojenu prošle godine i da osvoji 21. Grend slem titulu kojom bi se izjednačio sa Nadalom.

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#novak djokovic