Putin objasnio zašto je OVAJ ZAHTEV OPRAVDAN

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora obavestio nemačkog kancelara Olafa Šolca o opravdanost odluke o prelasku na plaćanje gasa u rubljama, navodeći da se promena u plaćanju gasa uvodi zbog toga što su zemlje članice EU zamrzle devizne rezerve Banke Rusije, saopštio je danas Kremlj.

- Primećeno je da ta odluka ne bi trebalo da dovede do pogoršanja ugovornih uslova za evropske kompanije koje uvoze ruski gas. Dogovoreno je da eksperti dve zemlje dodatno pregovaraju o ovom pitanju - navodi se u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Putin i Šolc razmenili su i mišljenja u vezi sa poslednjom rundom pregovora između ruskih i ukrajinskih predstavnika u Istanbulu.

Putin i Dragi razgovarali o napretku pregovora u Istanbulu

Ruski predsednik Vladimir Putin je tokom telefonskog razgovora obavestio italijanskog premijera Marija Dragija o napretku pregovora u Istanbulu, saopštio je danas Kremlj.

Takođe, kako se navodi u saopštenju Kremlja, ruski predsednik je dao italijanskom premijeru pojašnjenje u vezi sa odlukom o prelasku na plaćanje gasa u rubljama, prenosi agencija RIA Novosti.

Autor: Tanjug

#Vladimir Putin

#gas

#olaf šolc

#rublja