tanari okolnih zgrada su izašli na porzore.

Noćas oko 3.30 č. dogodila se jaka eksplozija praćena požarom na adresi Karađorđeva 7/1 u Gornjem Milanovcu. U pitanju je prizemna kuća u dvorištu gde se stiže prolazom pored prodavnice obuće Gorica.

Odmah po detonaciji, pokuljao je gust sivi dim vidljiv sa šireg područja grada, da bi ubrzo planula i vatra. Stanari okolnih zgrada su izašli na porzore, a vatrogasci su stigli u rekordnom roku, piše GM info.

U prvom naletu gašenja začule su se još dve manje eksplozije, da bi situacija ubrzo bila stavljena pod kontrolu. Vatrogasna ekipa dejstvovala je preventivno i do 7 č. jutros.

Prema nezvaničnim idicijama, eksplozija ima veze sa gasnom instalacijom. Iako je, kako su rekle komšije, u kući boravila jedna starija osoba, ona nije ozbiljnije povređena.

Silina detonacije izbila je prozore kuće, veći deo crepova i krovne konstrukcije, ali i deo gornje ivice zida na koji je kuća naslonjena, odakle su cigle pale na kontra stranu, u sledeći prolaz gde je i bašta Vertiga. Tačne uzroke, posledice i pričinjenu štetu uvtrđuju nadležni.

Autor: Telegraf.rs

#Požar

#gornji milanovac

#vatra