Uprkos tome ĆĄto su vatrogasci brzo doĆĄli sve skoro odmah zahvatio plamen.

U poĆŸaru koji je izbio na fabrici namjeĆĄtaja Laki u Aleksandrovcu nije bilo povređenih, a prema prvim informacijama, procenjuje se da je vatra napravila ĆĄtetu od oko 200.000 maraka.

PoĆŸar je izbio u sredu oko 13.50 č. a kako nam je potvrđeno, fabrika nameĆĄtaja je u potpunosti izgorela jer se vatra veoma brzo ĆĄirila. Iako je potpuno zahvatila objekat, vatrogasaci su uspeli sprečiti da se poĆŸar proĆĄiri na druge objekte, ali je oĆĄtećena jedna kuća koja je bila u istom dvoriĆĄtu. 

Kako nam je potvrđeno, osim maơina, materijala i druge robe, izgoreli su i gotovi proizvodi, a ơteta je totalna. Vatru su gasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog druơtva Laktaơi, koji su imali pune ruke posla jer se vatra i nakon ơto je ugase znala ponovo rasplamsati.

U gaĆĄenju poĆŸara učestvovalo je 15 vatrogasaca sa viĆĄe vatrogasnih vozila.

Očevici kaĆŸu da se vatra munjevito ĆĄirila zbog sunđera i drugih lako zapaljivih stvari, da je uprkos tome ĆĄto su vatrogasci brzo doĆĄli sve skoro odmah zahvatio plamen, te da je prava sreća ĆĄto nije bilo posledica po ljude.

Zbog ovog velikog poĆŸara iznad Aleksandrovca se mogao videti gust crni dim koji je kuljao.

Kako je saopĆĄteno iz Policijske uprave Banjaluka, Policijskoj stanici LaktaĆĄi u srijedu u 13.55 č. prijavljeno je da je u mestu Aleksandrovac, opĆĄtina LaktaĆĄi, doĆĄlo do poĆŸara u hali za proizvodnju nameĆĄtaja vlasniĆĄtvo N.L. iz LaktaĆĄa te da nije bilo povređenih lica. 

Navode da je o događaju obavieĆĄten deĆŸurni tuĆŸilac OkruĆŸnog javnog tuĆŸilaĆĄtva Banjaluka. Policija je juče na licu mesta kada su se stekli uslovi počela uviđaj, nakon čega će biti poznato viĆĄe informacija o uzroku poĆŸara.

Autor: Nezavisne.com

#PoĆŸar

#Vatrogasci

#fabrika