Zabrana odlaska na omiljeni turnir, drakonska kazna. Ali ipak...

Kako prenosi portal Mondo, ATP je hteo da kazni Novaka Đokovića! Najbolji teniser sveta je ponovo prvi na ATP listi, a to što nije mogao da nastupi u Indian Velsu je moglo da mu napravi ogroman problem. Prema pravilima ATP bio je pokrenut postupak da mu se praktično oduzme 1.000 ATP bodova!

Novak se prijavio za turnir u Indian Velsu nadajući se da bi mogao da nastupi na ovom turniru i do poslednjeg momenta je gajio nadu da će mu biti dopušteno da uđe u SAD, kao drugi nosilac turnira on je počinjao svoj turnir od drugog kola i već je bio u žrebu kada je objavljeno da neće igrati, a to je protiv pravila ATP-a.

Pravila nalažu da se igrač koji se povuče iz glavnog žreba nekog turnira drastično kazni! A i očigledno je da je sve bilo pripremljeno da se to i desi. Kako se navodi u pravilniku ATP:

Bilo koj igrač koji se povuče iz glavnog žreba ATP Masters 1.000 turnira dobiće kaznu i biće suspendovan sa jednog narednog ATP Masters 1.000 turnira. To će biti turnir na kome je igrač zaradio najviše poena tokom prethodnih 12 meseci.

To bi značilo da bi se Novaku oduzelo pravo nastupa na mastersu u Parizu na kojem treba da brani titulu, tj. čak 1.000 ATP bodova! Ipak kako javlja Ben Rotenberg Novak je iskoristio priliku da se žali ATP sudu i nekako je izbegao kaznu. Kako se objašnjava:

Igrači mogu da budu izuzeti iz suspenzije ako odrade promotivne aktivnosti ili je povlačenje bilo u skladu sa pravilima tunrira. Teniseri mogu da se žale na kaznu ATP tribunalu.

Kako navdi Rotenberg, ATP je objavila da je Novakova žalba bila uspešna, da su njegovi argumenti uvaženi i da zato neće biti suspendovan sa jednog od svojih omiljenih turnira.

Autor: mondo.rs

#100 poena

#Bersi

#Francuska

#Indian Vels

#Novak Điković

#atp

#izbacivanje

#novak

#pariz

#suspenzija

#đoković

#žalba