Španac propušta važan turnir

Najbolji španski teniser i jedan od najboljih igrača u istoriji belog sporta Rafael Nadal doživeo je ozbiljnu povredu na turniru u Indijan Velsu kada je u finalu poražen od Amerikanca Tejlora Frica.

Nadal je tim porazom prekinuo niz od 20 pobeda i nakon detaljnog medicinskog pregleda ustanovljeno je da ga očekuje pauza od nekoliko nedelja.

Kako je Španac ranije najavio da se neće pojaviti na Masters turniru u Majamiju, sada se definitivno neće pojaviti ni na turniru u Monte Karlu na kome startuje Novak Đoković.

Nadal se oglasio na svom zvaničnom Tviter profilu i otkrio kolika pauza ga očekuje:

- Zdravo svima, želeo sam da objavim da sam se vratio u Španiju i odmah otišao da posetim medicinski tim, da bih uradio testove posle finala Indijan Velsa koje sam igrao sa nelagodnošću. Kako se ispostavilo, imam pukotinu u jednom od rebara i biću van terena 4-6 nedelja. Ovo nije dobra vest i nisam ovo očekivao. Potonuo sam i tužan sam, jer sam se posle početka sezone tako dobro proveo. Došao sam do veoma važnog dela godine sa dobrim osećanjima i rezultatima. Uvek sam imao taj borbeni i pobednički duh i ono što ću uraditi je da budem strpljiv i naporno radim nakon oporavka. Još jednom hvala svima na podršci - napisao je Nadal.

IZVOR: TW / @RafaelNadal

Autor: redportal.rs

#Rafael Nadal

#pauza

#povreda

#tenis