Pored paketića pronašli ručno pravljenu cigaretu i 10.000 dinara

Beograđanin (26), uhapšen je juče zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga, nakon što je u vozilu BMV, kojim je upravljao, policija pronašla paketić sa biljnom materijom, za koju se pretpostavlja da je marihuana.

Pripadnici MUP ostali su zatečeni, pošto su došli do podataka da je drogu kupio u jednoj igraonici na Voždovcu i kada su, nakon pretresa objekta, kod jednog maloletnika (13), pronašli 37 paketića sa materijom za koju se sumnja da je marihuana, ručno pravljenu cigaretu i 10.000 dinara. Po nalogu dežurnog zamenika Višeg javnog tužilaštva, Odeljenja za maloletnike, policija će im dostaviti izveštaj, pišu Novosti.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da će policija uvek biti tu i učiniti sve da drogu skloni sa ulica, ali da u borbi protiv ovog zla moramo učestvovati svi, kompletno društvo, i maksimalno posvetiti pažnju našim najmlađima, kako ne bi postali žrtve narko-dilera.

- Borba protiv narkotika je naš prioritet i uvek će biti, nikada nećemo stati ili posustati - rekao je Vulin.
- Hapsićemo ih svuda, a posebnu pažnju posvećujemo mestima gde borave naša deca. Nećemo dozvoliti da im naši mališani budu lak plen, da ubijaju i truju našu decu i uništavaju im budućnost, ali i da ih vrbuju i uvlače u kriminal.

Ministar je još jednom apelovao na roditelje da obrate pažnju na ponašanje svoje dece, da obrate pažnju na to sa kim se druže i gde se kreću i da ne dozvole da im ulica vaspitava decu. Ponovio je svoj stav da se zalaže da svakom narko-dileru, koji proda drogu maloletniku, treba suditi za pokušaj ubistva, jer svesno truje i ubija našu decu. 

pročitajte još

SRBIN UBIJEN U ČIKAGU!

Autor: E. H.

#Marihuana

#beograd

#beograđanin

#droga

#hapšenje

#policija