Mandatar naglasio da je SNP već potpisao dokument o osudi ruske agresije na Ukrajinu

Potpredsednik odlazeće crnogorske vlade i mandatar za sastav nove izvršne vlasti Dritan Abazović izjavio je danas da je za Socijalističku narodnu partiju sasvim prihvatljivo da se "u Srebrenici dogodio genocid", kao i da je ta partija već potpisala sporazum u kojem stoji da je "Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu".

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) negirali su da su potpisali bilo kakav sporazum sa Demokratskom partijom socijalista Mila Đukanovića, Socijaldemokratskom partijom i Socijaldemokratama.

Na vanrednoj konferenciji za novinare, Abazović je rekao da je Crnoj Gori hitno potrebna nova vlada i da, ako, kako je kazao, neko misli suprotno u velikoj je zabludi.

- Ako neko misli da nam trebaju pregovori još dva meseca i da u ovakvom stanju možemo da čekamo krizu u velkoj je zabludi - rekao je Abazović i najavio da će se danas ponovo sastati sa predstavnicima SNP.

Što se njega kao mandatara tiče, Abazović je rekao da je 98 odsto posla u vezi sa formiranjem nove vlade završeno.

- Mene da postavite da potpišem za Sebrenicu" To traže SD i SDP. Ako njima nešto znači ja ću to po dva puta dnevno potpisivati. Oni pokušavaju da stvore pritisak u odnosu na SNP ali za SNP je to prihvatljivo - rekao je Abazović i dodao:

- SNP je već potpisao dokument gde se navodi da je Ruska Federacija izvršila agresiju na Ukrajinu.

Ako, kako je naveo, neko zbog svojih fotelja i projekcija, želi ovo da uruši neka to uradi ali će građani znati to da cene.

- Manjinska vlada nije trajno rešenje nego bajpas - rekao je Abazović novinarima, nakon sednice vlade koja je prekinuta zbog svađe premijera Zdravka Krivokapića i ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Dritan