Kako prenosi ruska vojska, ljudski uzorci iz laboratorije u Harkovu su prebačeni u Britaniju i druge evropske države

Rusko ministarstvo je danas objavilo da će uskoro objaviti dodatne dokumente koji se tiču operacija biolaboratorija u Ukrajini finansiranih od strane Pentagona.

Ruski vojni specijalisti za oružja za masovno uništenje analiziraju dokumenta koja su dobili od zaposlenih u ukrajinskim laboratorijama. Kako tvrdi portparol ministarstva odbrane Igor Konašenkov:

Implementacija od strane SAD i Ukrajine tajnog projekta se ticala proučavanja slepih miševa i načina na koji oni inficiraju ljude.

Kako je naveo zvaničnik isti Institut za eksperimentalnu i kliničku veterinu je godinama proučavao uslove prenosa gripa kod divljih ptica i način na koji one izazivaju epidemiju kod ljudi i procenu štete koja bi načinila.

Konašenkov nije objasnio na koji način bi ta istraživanja bila vojna po svojoj prirodi, kao što je odredilo ministarstvo odbrane Rusije.

Pentagon sponzoriše na desetine laboratorija širom sveta kroz agenciju pod nazivom DTRA - Defence Threat Reduction Agency. Prema objašnjenju SAD te laboratorije su benigne i služe za monitoring izbijanja novih infekcija.

Međutim, Rusija i Kina veruju da je njihov cilj daleko mračniji.

Autor: redportal.rs

#Bilaboratorije

#Epidemije

#Laboratorija

#Ljudski uzorci

#Pandemije

#SAD

#Ukrajina

#Viktorija Nuland

#Zaraze

#kina

#ptice

#rusija

#slepi miševi