Prestonica je sledeća, pitanje je vremena

Ruske snage su danas lansirale više raketnih napada na više različitih ciljeva u Ukrajini izazvavši veliku štetu oko grada Dnjepar kao i na aerodromima na samom zapadu zemlje - koji pre toga nisu bili pod udarom.

Izbačen iz upotrebe je aerodrom Lutsk u severozapadnoj Ukrajini na samo 70 kilometara od granice sa Poljskom. Guverner oblasti Volin je izjavio da su 4 rakete bile ispaljene sa ruskog bombardera i da je dvoje ljudi poginulo. Pored navedenog i vojni aerodrom u Ivano-Frakivsku je pogođen koji se takođe nalazi na samom zapadu zemlje.

Udare na dva aerodroma je potvrdilo i rusko ministarstvo odbrane.

Oko Kijeva borbe su se intenzivirale na severu i severoitoku grada, nakon što su ukrajinci juče uspeli da presretnu kolonu rukih oklopnih vozila.

Vazdušni udari su vršeni preko noći u oblasti Brovari, distrikti južno od Kijeva, ali nije bilo žrtava.

Prema ukrajinskim izvorima, udari su izvršeni i na grad Barišivka preko noći, oko 45 milja istočno od Kijeva. Prema njima oko 60 stanova je oštećeno, sa 4 stambene zgrade i 10 kuća.

Takođe, kako prenosi Ukrajinska istočna komanda, raketni udar u predgrađu grada Dnjepar je ubio jednog civila i oštetio osnovnu školu, stambenu zgradu i fabriku obuće.

Ruska kolona koja je bila stacionirana dve nedelje ispred prestonice se sada razdvojila, sudeći prema satelitskim snimcima, i počela da se regrupiše za koncentrovani udar.

Autor: redportal.rs

#Invazija

#Kijev

#Oklopna Kolona

#Prestonica

#Raketni udari

#SAD

#Ukrajina

#Zapad

#aerodromi

#napad

#pripreme

#rusija

#specijalna operacija

#vojska