Veliko je pitanje šta će biti...

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković se nedavno rastao sa jednom od svojih najvećih sponzora pošto je raskinuo dugogodišnju saradnju sa Pežoom. Novak je bio jedan od njihovih glavnih zaštitnih lica, ali ipak neće više sarađivati međusobno.

Sada, kako pišu švajcarski mediji, postavlja se pitanje da li će Đoković da menja i marku odeće koju nosi. Novinar Benjamin Vajman iznosi svoju analizu situacije:

Godinama je Lakosta u vlasništvu grupacije Maus Freres koja se nalazi u Ženevi. Lakosta predstavlja tenis, a osnovana je 1933. godine od strane bivšeg Francuskog tenisera Lakoste. Od 2017. godine rival Rodžera Federera Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada on ima ugovor do 2025. godine vredan 9.000.000 dolara godišnje.

Švajcarski novinar ističe da sada Novak donosi negativan publicitet:

Partnerstvo sa Đokovićem nije donelo ništa dobro u skorije vreme. Bivši svetski broj 1 je ređao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i imigracionog statusa u Australiji. Za sada bi Maus Freres verovatno volela da se osloni na neko novo lice u reklamama.

Kako on tvrdi zamena je već spremna:

Firma je već objavila da će sedmostruka grend slem šampionka Venus Vilijams biti nova ambasadorka. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu i uvek se borila za jednakost.

Šta će biti, videćemo...

Autor: Mondo.rs

#Djoker

#Indian Vels

#Lakoste

#Novak Đoković

#Pežo

#atp

#nole

#novac

#novak

#raskid

#sponzor

#tenis

#turnir

#đoković

#Švajcarska