Najbolja srpska atletičarka bila je učesnica Belgrade Indoor Meeting-a 🤩

U beogradskoj Štark Areni održano je takmičenje u atletici Belgrade Indoor Meeting na kome je 140 takmičara iz 34 zemlje sveta imalo poslednju priliku da se kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u atletici koje naš očekuje u srpskog prestonici od 18. do 20. marta.

Svetska šampionka u skoku udalj u dvorani, srpska atletska kraljica Ivana Vuleta zauzela je prvo mesto rezultatom 6,88 m, odmah iza Ivane drugu poziciju osvojila je takođe Srpska reprezentativka Milica Gardašević skokom 6,69 m.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Ivana je nakon održanog takmičenja podelila utiske:

- Svi treba da budemo srećni što se održava prvenstvo kod nas i što imamo priliku da nastupamo. Ja sam navikla da svim konkurentkinjama aplaudiram, među njima imam prijateljice i za nju navijam oduvek (Milicu) i nju najavljuju kao moju naslednicu. Ima moju podršku od početka i uvek treba da se nađe neko ko će nasleđivati i ne treba sve svesti na jednog ili dva takmičara, tu je i Topićeva i ima mnogo dece koja se razvijaju u šampione.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Danas sam se ispromašilvala, ošišala sam se, ali moram da smislu način kako da mi kosa ne smeta pri skoku. U principu rezultati su daleko od loših, tehnički znam šta treba da popravim. Svih šest skokova sam morala da napravim na ovoj stazi na kojoj ću skakati na prvenstvu.  Veliki sam ljubitelj dasaka i to odgovara mom stilu trčanja jer sam jača skakačica i volim da iskoristim podlogu.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Mnogo mi znači, danas je bila super provera i kad se završi dan pogledaću na čemu treba da poradim. Oseti se razlika u podlozi mi koji znamo šta je razlika, ali generalno staza je odlična, brza, dobra za skokove, srećna sam što sam prisustvovala  svetskom rekordu, ali biće ih sigurno još u nedeljama koje dolaze. Mislila sam da će jedan skok biti blizu sedam, ali eto kosa mi je smetala i imala bih taj skok, ali sve je dobro kada se osvrnem na prethodne dve godine, drago mi je što sam zdrava - rekla je Ivana Vuleta.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs

#Belgrade Indoor Meeting

#atletika

#ivana vuleta

#milica gardasevic