Aktivirana Operativna grupa za borbu protiv terorizma

Ministarstvo unutrašnjih poslova MUP Republike Srpske aktiviralo je Operativnu grupu za borbu protiv terorizma u vezi sa video-snimkom koji kruži društvenim mrežama, a na kojem maskirano lice pita: "Ko će ubiti Milorada Dodika za milion evra?".

O navedenom snimku je obaveštena i Agencija za istrage i zaštitu BiH koja je nadležna za postupanje, a MUP Srpske prikuplja informacije u vezi sa navedenim videom koje će podijeliti sa nadležnim organima – potvrđeno je Srni u MUP Srpske, prenosi Srpskainfo.

Društvenim mrežama kruži video-snimak u kojem se nudi nagrada za ubistvo srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Gorica Dodik, kćerka Milorada Dodika, objavila je na svom Tviter nalogu snimak muškarca sa fantomkom na licu koji ulazi u kafić i glasno pita: “Ko će ubiti Milorada Dodika za milion evra?”.

– Ko će ubiti Milorada Dodika za milion evra? Neće niko – čuje se na snimku, na kojem je muškarac zatim izašao iz objekata.

U komentaru na snimak Gorica Dodik je napisala da se ovaj muškarac “ugledao na Merimu Mulić”, koja je “javno pozivala na ubistvo i nije krila ni ime ni lik”, dok se ovaj kukavički “sakrio iza maske.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je danas da je video u kojem se poziva na ubistvo srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika snimljen u jednom ugostiteljskom objektu u Sarajevu.

Lukač je rekao novinarima da je MUP Srpske locirao mesto snimanja, te istakao da je sve pripremljeno i montirano zbog čega je MUP preduzeo sve potrebne mere.

On je dodao da MUP Srpske sa ostalim nadležnim policijskim agencijama u BiH radi na tome da otkrije ko je sve to izrežirao i šta je povod.

Lukač je podsjetio da je nedavno u Prijedoru jedna medijska kuća iz BiH snimala prilog u kome je jedna osoba bošnjačke nacionalnosti, prolazeći ispred prijedorske džamije, rekla da treba srušiti taj objekat.

- Policija ozbiljno radi na tome, a utvrđeno je da se i tu radi o montiranom i pripremljenom snimku – rekao je Lukač i dodao da je ta medijska kuća time izazvala versku i nacionalnu mržnju i netrpeljivost.

On je dodao da neko namerno nastoji izazvati vjersku i nacionalnu mržnju u Srpskoj, te strah među ljudima.

– Nećemo to dozvoliti – rekao je Lukač.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Dodik