Da li je u redu da samo obrišemo kožu lica maramicom i tako skinuti puder, senke, rumenilo, olovke, ruž, maskaru...?

​Nega kože oduzima puno vremena, ali u najmanju ruku, svi bismo morali da uklonimo šminku i umijemo se pre nego što odemo u krevet, podsjeća vizažista Šafran Hjuz.

Šminka može prouzrokovati začepljenje pora, iritaciju kože, podbule oči i prerano starenje. Kada spavamo, naša koža se obnavlja, tako da ostaci šminke i prljavštine mogu ometati prirodni proces obnavljanja ćelija.

Šminku na bazi ulja, kao što su prajmeri ​​i podloge, uvijek treba temeljno skinuti, jer ulje sprečava kožu da diše - savjetuje Hjuz.

Pa kako ukloniti šminku? Da li je u redu da samo obrišemo kožu lica maramicom i tako skinuti puder, senke, rumenilo, olovke, ruž, maskaru...?

Pravila za uklanjanje šminke:

OČI - Koža oko očiju osetljivija je i nježnija od ostatka lica, pa je prilikom uklanjanja šminke potrebno tretirati je drugačije.

KAPCI - Ivice kapaka prilikom čišćenja kože često zanemarujemo. Na ovom području se vremenom može nakupiti puno maskare i olovke za oči, što može da izazove iritaciju.

SUVA KOŽA - Prvi korak do rutine čišćenja većine ljudi je vlaženje lica, ali ovo je početnička greška. Šafran objašnjava da kada nakvasimo kožu prije nanošenja proizvoda, smanjujemo efikasnost sastojaka.

SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE - Većina sredstava za čišćenje dizajnirana je za uklanjanje šminke ili čišćenje kože - ne oboje. Sredstva za čišćenje šminke mogu biti ulje, gel, mlijeko ili krema.

NEŽNO TRETIRANJE KOŽE LICA - Bez obzira na to koji proizvod koristite za uklanjanje šminke, pobrinite se da to uradite nježno, bez jakog trljanja. Jer, navodi Šafran, pritiskanje lica bilo maramicom, tuferom ili rukavicom za skidanje šminke može da dovede do isušivanja kože lica, iritacije i upale.

Autor: Nezavisne.com

#maramice

#nega

#šminka