Ovom akcijom se nadam da ću uspeti barem malo da ulepšam njihovo detinjstvo i odrastanje. 🥰😍

Željko Mitrović već 14 godina organizuje letovanja za drugare iz Zvečanske, a od prošle godine su ovim akcijama priključeni i drugari iz svih Domova za nezbrinutu decu na teritoriji cele Srbije. Danas je vlasnik kompanije Pink Media Group odlučio da ponovo obraduje drugare. U pitanju je akcija Zimovanje za sve kako bi klincima pored leta, ulepšao i zimu. Odlučan da ovo postane nova tradicija, Žex je organizovao sedmodnevno zimovanje za 220 dece i vaspitača iz Domova za nezbrinutu decu sa teritorije cele Srbije, a prvu grupu ispratio je danas u 13 časova, dok će druga grupa krenuti put Divčibara naredne nedelje u 13 časova.

Foto: Pink.rs/J. SIMONOVIĆ

Klinci će na Divčibarama biti smešteni u hotelu Maljen, u sklopu koga postoji bazen, ali i sportski tereni, tako da će mališani pored sankanja i skijanja, moći da uživaju i u kupanju, igranju fudbala, odbojke i drugih sportova. Mališani nisu mogli da sakriju uzbuđenje pred polazak, a Željka su i danas dočekali aplauzom. 

Foto: Pink.rs/J. SIMONOVIĆ

- Kao što sam obećao tokom novogodišnjih praznika, kada sam i uručio poklone, da ćemo ih voditi na zimovanje, danas putuje prva grupa dece kojoj pripada Zvečanska i još 7 ustanova koje su nadležne za odgoj dece bez roditeljskog staranja, plus Zavod koji se nekada zvao Kazneno-popravni dom. Inače sam jako emotivno vezan za celu ovu priču, jer je moj otac rastao bez roditelja i bio je u Kazneno-popravnom domu Vasa Stajić. Ono što mi je mnogo bitno da su deca raspoložena i da vlada vesela atmosfera. Trudiću se da ih obiđem u toku nedelje, barem na jedan dan da proverimo da je sve u redu. Ovom akcijom se nadam da ću uspeti barem malo da ulepšam njihovo detinjstvo i odrastanje. Već je 15. godina kako sprovodimo ovu akciju i normalno je da su se kroz to vreme razvila i dublja emotivna povezivanja. Dobio sam čak i poklon od njih. Sa velikom većinom napravio sam lične i prijateljske odnose. Često svrate i do Pinka. Neke od njih planiramo da stipendiramo, a neke od njih ćemo i zaposliti kada za to dođe vreme. Taj odnos se kroz godine razvija i rekao bih da je on mnogo veći od donatorstva i sponzorstva - rekao je Žeks.

Foto: Pink.rs/J. SIMONOVIĆ

Vlasnik Pink Media Group je prvoj grupi dece koju je ispratio danas uručio slatke paketiće, ali i džeparac, kako im na zimovanju ne bi ništa falilo. Putovanje je organizovano u skladu sa merama, a deca pri tom imaju i zdravstvenog radnika koji putuje sa njima, tako da je maksimalno urađeno da ovaj put protekne u najboljem redu.

Foto: Pink.rs/J. SIMONOVIĆ

Željko Mitrović već 15 godina se trudi da njegovi drugari iz svih domova uživaju u svemu u čemu uživaju i njihovi vršnjaci. On se nada da će ličnim primerom podstaći i druge pojedince i kompanije na ovakve akcije, koje su društveno veoma značajne.

Foto: Pink.rs/J. SIMONOVIĆ

Autor: redportal.rs

#domovi za nezbrinutu decu

#zimovanje

#Žeks

#Željko Mitrović

#Žex