Vežbe se održavaju u Volgogradskoj oblasti, Stavropoljskoj teritoriji, Adigeji, Čečeniji, Dagestanu, Karačajevo-Čerkeziji, Severnoj Osetiji, Ingušetiji i u ruskim vojnim bazama u Abhaziji i Južnoj Osetiji

Vojnici Južnog vojnog okruga će narednih nedelja učestvovati u više od 30 bilateralnih četnih taktičkih vežbi, koje su počele na 15 poligona na jugu Rusije, saopštila je u utorak pres služba okruga.

Vežbe se održavaju u Volgogradskoj oblasti, Stavropoljskoj teritoriji, Adigeji, Čečeniji, Dagestanu, Karačajevo-Čerkeziji, Severnoj Osetiji, Ingušetiji i u ruskim vojnim bazama u Abhaziji i Južnoj Osetiji. U svakoj od vežbi učestvuje oko 400 vojnih lica i oko 80 jedinica vojne i specijalne tehnike. Biće uključeni tenkovi T-72B3, borbena vozila pešadije BMP-3, oklopni transporteri BTR-82A, protivtenkovski raketni sistemi Kornet i Hrizantema-S i različita artiljerijska sredstva.

- U naredne tri nedelje biće održano više od 30 bilateralnih četnih taktičkih vežbi u trupama Južnog vojnog okruga. Ojačane čete bataljonskih taktičkih grupa kombinovanih armija, Kaspijske flotile i armijskog korpusa Južnog vojnog okruga biće angažovani u taktičkim vežbama. Vojno osoblje će izvršavati zadatke borbene obuke na 15 kombinovanih poligona Južnog vojnog okruga - navodi se u saopštenju.

Autor: redportal.rs

#Ruska vojska

#rusija

#taktičke vežbe

#vojne vežbe