Džafre optužuje Endrua da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina

Princ Endrju, vojvoda od Jorka, zatražio je suđenje sa porotom nakon građanske tužbe koju je protiv njega podnela Virdžinija Džafre, koja ga optužuje za seksualno zlostavljanje.

Džafre, takođe poznata kao Virdžinija Roberts, tvrdi da ju je princ Endrju seksualno napao na tri različita mesta između 2000. i 2002. godine. Vojvoda je naveo 11 razloga zbog kojih bi slučaj trebalo da bude odbačen, uključujući i to da su Džafreine tvrdnje "zabranjene doktrinom pristanka" i zbog "njenog nezakonitog ponašanja".

U sudskom dokumentu u kojem se navode njegovi razlozi zbog kojih je tražio da se slučaj odbaci, Endrjuovi advokati kažu da je princ Endru zatražio suđenje pred porotom. Džafre optužuje Endrua da ju je seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina u londonskom domu osramoćene članice britanskog visokog društva Gislajn Maksvel, u vili pedofila u Njujorku, finansijera Džefrija Epštajna i na Epštajnovom privatnom ostrvu.

Sudija Luis Kaplan je ranije odbio vojvodin zahtev da se slučaj odbaci pre suđenja. Džafre je prošle godine tužila princa za neodređeni iznos, tvrdeći da su Epštajn i Maksvel izdali princa.

Epštajn je izvršio samoubistvo u zatvoru pre dve godine dok je čekao suđenje za seksualne zločine, a Maksvel je prošlog meseca osuđen za seksualnu trgovinu. Princ negira optužbe, zbog čega je bio primoran da podnese ostavku na kraljevske dužnosti.

Autor: redporal.rs

#Endrju

#Suđenje

#britanski princ

#seksualni napad