Kada je otišla da prijavi slučaj zlostavljao je i policajac

Jedna 16-godišnja devojka tvrdi da ju je silovalo najmanje 400 muškaraca.

Sedam muškaraca uhapšeno je u Indiji u poslednjem šokantnom slučaju seksualnog nasilja u toj zemlji.

Devojčica, koja je bila beskućnica, rekla je da ju je silovalo 400 muškaraca u okrugu Bid u državi Maharaštra, rečeno je indijskom Komitetu za zaštitu dece (CVC).

Devojka je molila za novac na autobuskoj stanici kada su je trojica muškaraca navodno naterala na seksualni čin, rekao je predsednik CVC Abhai Vitthalrao Vanave.

Takođe su je navodno seksualno napala 2 policajca kada je pokušala da podnese prijavu. Devojčica je sada trudna 2 meseca.

Slučaj je registrovan prema Zakonu o zabrani dečjih brakova, Zakonu o zaštiti dece od seksualnih prestupa i odeljcima o silovanju i zlostavljanju indijskog krivičnog zakona, prenosi India Todai.

Devojka je vlastima rekla da je udata sa 13 godina za 33-godišnjeg muškarca. Njen muž ju je navodno seksualno zlostavljao, navodi se u policijskoj izjavi koju je citirao CNN. Takođe je navodno bila „premlaćena i maltretirana“ od strane svojih rođaka.

Napustila je taj dom i vratila se svom ocu — koji je nije primio nazad — pa je počela da prosi na autobuskoj stanici u Ambajogai u okrugu Bid.

Aktivistkinja za ženska prava Jogita Bajana opisala je to kao „najtragičniji slučaj (silovanja) u istoriji“.

- Ova devojka je bila mučena svaki dan - rekla je Jogita.

Načelnik policije u Bidu Raja Ramasami rekao je da su 3 osobe uhapšene. U saopštenju policije se navodi da su registrovani slučajevi protiv 8 muškaraca.

U izjavi odboru, devojka je rekla da su je "mnogi muškarci zlostavljali".

- Nekoliko puta sam išla u policijsku stanicu Ambajogai da podnesem žalbu, ali policija nije preduzela ništa protiv krivaca. Umesto toga, maltretirao me je policajac - rekla je devojka.

Indijski krivični zakon uključuje definiciju silovanja kao seksualne penetracije žene, sa ili bez njenog pristanka, kada je mlađa od 18 godina.

Izveštaj iz 2019. otkrio je da je u Indiji te godine bilo 32.033 slučaja silovanja, ili u proseku 88 slučajeva svakog dana.

Ranije ove godine indijski tinejdžer je grupno silovan sat vremena nakon što mu je obećana vakcina protiv COVID-19.

U avgustu je silovana i ubijena 9-godišnja devojčica iz „niže kaste“ dok je donosila vodu, što je izazvalo proteste u Indiji.

Autor: redportal.rs

#Indija

#silovale stotine

#silovalo 400

#silovana 400

#silovanje

#silovanje indija

#silovanje indiji

#zlostavljanje