Sud u Havani osudio je jer je navodno za novac i garderobu koju im je poklanjao imao seksualne odnose sa dve državljanke Kube. Osim što ih je sam plaćao za odnose, sud je utvrdio da ih je "preporučivao" i prijateljima i biznismenima iz Srbije, koji su dolazili na Kubu.

Siniša Sablić, brat proslavljene glumice Seke Sablić, koji je na Kubi osuđen na 10 godina zatvora zbog trgovine ljudima i garderobom, a koji je uputio molbu srpskom pravosuđu da bude prebačen u zatvor u našoj državi, na ovom ostrvu navodno je živeo sa dve devojke, koje su u postupku koji je vođen protiv njega oštećene.

Da podsetimo, on je uhapšen u decembru 2018. i osuđen za nedozvoljenu trgovinu garderobom i trgovinu ljudima. Kako naš list nezvanično saznaje, Sablić je sa devojkama navodno bio u emotivnoj vezi.

- Navodno, on je nekoliko godina bio u vezi sa njima, a sa jednom čak ima i dete. Kako se sumnja, jednu od oštećenih prijavio je pre hapšenja za krađu, pa da bi mu se osvetile, njih dve su se udružile i tužile ga za trgovinu ljudima - otkriva naš izvor.

Sablić je, kako je Kurir ranije pisao, pre hapšenja na Kubu stigao iz Francuske, a godinama je živeo u Kanadi.

Sednica u Višem sudu Traži da robija u Srbiji

Viši sud u Beogradu juče je održao sednicu na kojoj je razmatrao zamolnicu koja je dostavljena putem međunarodne pravne pomoći. - Siniša Sablić je iskoristio svoje zakonsko pravo da traži da kaznu služi u svojoj državi. Osuđen je na 10 godina za nedozvoljenu trgovinu garderobom i trgovinu ljudima. Viši sud u Beogradu, na jučerašnjoj sednici, razmatrao je molbu. Naš sud nema mogućnost da odlučuje o Sablićevoj krivici, odnosno ne ulazi u to da li je Sablić krivi ili ne za ono za šta jeć osuđen, već treba da se izjasni da li prihvata presudu suda u Havani i da li daje saglasnost da osuđeni služi kaznu u Srbiji. Jedina mogućnost koju ima, jeste da izrekne istu ili blažu kaznu - objašnjava sagovornik Kurira. Prema njegovim rečima, zaprećena kazna u Srbiji za trgovinu ljudima je od tri do 12 godina zatvora. - Naravno, sud uzima u obzir presudu i činjenično stanje koje je dokazano. S obzirom na našu sudsku praksu, realno je očekivati da bi ta kazna mogla da bude smanjema, jer Sablić ima 82 godine i reč je o čoveku ozbiljno narušenog zdravstvlja koji bi po ovoj presudi iza rešetaka trabalo da provede još više od šest godina - dodaje izvor. On objašnjava da se u Srbiji za ovakva krivična dela izriču daleko blaže kazne.

Brata poznate glumice, sud u Havani osudio je jer je navodno za novac i garderobu koju im je poklanjao imao seksualne odnose sa dve državljanke Kube. Osim što ih je sam plaćao za odnose, sud je utvrdio da ih je "preporučivao" i prijateljima i biznismenima iz Srbije, koji su dolazili na Kubu.

- Tokom postupka, on je priznao da im je plaćao u novcu i garderobi, koju je prodavao u svom stanu, kao i da su sa istim Kubankama seks imali i njegovi prijateljli i poslovni partneri. Tvrdio je da on od toga nije imao nikakvu korist. Sud u Havani saslušao je i dve Kubanke, koje su navodno potvrdile da je isitna da su naplaćivale svoje seksualne usluge, kao i da su same pristale na to, kako na Kubi, tako i kada su sa Sablićem otputovale u Beograd. Navodno su rekle da su se lepo zabavile i imale odnose sa muškracima za novac - otkriva izvor.

Navodno, glumičin brat godinama je živeo i radio u prestonici Kube, a povremeno je dolazio u Srbiju, gde mu živi porodica.

- Kada je reč o nedozvoljenoj trgovini, osuđen je zbog toga što je garderobu koju je kupovao u Srbiji, preprodavao na Kubi. Navodno, garderobu su prenosile Kubanke - objašnjava izvor Kurira.

Autor: Kurir

#Kuba

#Seka Sablić

#trgovina ljudima